Εικόνα Αγοράς Νέα Επενδυτή

EUROTRUST ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.
Μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Διεθνείς Αγορές

H Eurotrust είναι μέλος του δικτύου ΧΝΕΤ. Το δίκτυο αυτό έχει αναπτυχθεί από τον Όμιλο των Ελληνικών Χρηματιστηρίων και προσφέρει στον επενδυτή τη δυνατότητα διεύρυνσης των επενδυτικών του επιλογών μέσω της πρόσβασής του σε αγορές του εξωτερικού.

H Eurotrust, μία από τις πρώτες εταιρείες-μέλη του ΧΝΕΤ, παρέχει στους επενδυτές της την πρόσβαση στο δίκτυο, εξασφαλίζοντάς τους αμεσότητα και διαφάνεια, καθώς και πλήρη έλεγχο των επενδυτικών τους επιλογών σε λογικό κόστος.

Η χρήση του δικτύου ΧΝΕΤ εξασφαλίζει:

 • Άμεση και ασφαλή πρόσβαση σε χιλιάδες διαπραγματεύσιμες αξίες σε 37 διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές στις 5 ηπείρους
  Την αξιοπιστία και τη διαφάνεια που εξασφαλίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών
 • Eκκαθάριση και διασυνοριακό διακανονισμό των συναλλαγών, υπηρεσίες θεματοφυλακής αξιών του εξωτερικού στο όνομα του τελικού επενδυτή
 • Είσπραξη μερισμάτων και συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου
 • Άμεση χρηματιστηριακή πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο

Η υπηρεσία ΧΝΕΤ συνεχώς αναβαθμίζεται και επεκτείνεται. H Eurotrust προσφέρει στους επενδυτές της τη συμβουλευτική της υποστήριξη στη χρήση κάθε νέας υπηρεσίας ή λογισμικού που θα προκύπτει.

Συχνές Ερωτήσεις

ΞΕΝΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ
 • Τι είναι το Δίκτυο ΧΝΕΤ;

  Το ΧΝΕΤ είναι ένα δίκτυο υπηρεσιών μέσω του οποίου ο Όμιλος ΑΤΗΕΧ παρέχει σε ΕΠΕΥ ή/και πιστωτικά ιδρύματα:
  • τη δυνατότητα διενέργειας συναλλαγών σε διεθνείς τίτλους, σε πραγματικό χρόνο, μέσω της χρησιμοποίησης των κεντρικών του υποδομών
  • υποστηρίζοντάς την με την ανάλογη πληροφορία (data feed) επί των σχετικών τιμών
  • προσφέροντας παράλληλα σύγχρονες υπηρεσίες θεματοφυλακής υπό την αξιοπιστία και με τις υποδομές Αποθετηρίου που διαθέτει
  σε περίπου 4,000 διαπραγματεύσιμους τίτλους (κυρίως μετοχές και ETFs), καλύπτοντας έτσι όλες τις ανεπτυγμένες αγορές τόσο της Αμερικής (ΗΠΑ και Καναδά) όσο και της Ευρώπης (Αγγλία – LSE & IOB, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία, Φινλανδία) καθώς και κάποιες επιπλέον μόνο για διακανονισμό και θεματοφυλακή (Ιαπωνία, Χονγκ Κονκγ, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Νότια Αφρική).

 • Πώς μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση στο Δίκτυο ΧΝΕΤ;

  Με τον ήδη υπάρχοντα χρηματιστηρικό κωδικό που χρησιμοποιείτε στην Εταιρία μας για τις συναλλαγές σας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, θα μπορείτε να διαβιβάζετε τις εντολες σας για συναλλαγές στα Διεθνή Χρηματιστήρια, ακριβώς με τις ίδιες διαδικασίες που ισχύουν για τις Ελληνικές μετοχές.

  Το μόνο που χρειάζεται είναι να υπογράψετε τη σχετική σύμβαση σε συνεργασία με τα στελέχη της Εταιρίας μας, τα οποία θα είναι στη διάθεση σας για την επίλυση όλων των σχετικών αποροιών ή ερωτημάτων σας.

  Η νέα υπηρεσία ΧΝΕΤ σας εξασφαλίζει την παρακολούθηση τόσο του Ελληνικού όσο και του Διεθνούς χαρτοφυλακίου σας, με ασφαλή θεματοφυλακή απο το ΣΑΤ της ΕΧΑΕ και άμεση ενημέρωση όλων των Εταιρικών πράξεων ( Αυξήσεις Κεφαλαίων – Πληρωμές Μερισμάτων – Δημόσιες Εγγραφές).

  Οι κυριότερες Διεθνείς αγορές μετοχών και ETFS (Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια) που προσφέρονται μέσω ΧΝΕΤ είναι: Η.Π.Α., Γερμανία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ελβετία, κ.λπ.