Εικόνα Αγοράς Νέα Επενδυτή

EUROTRUST
Ασφαλιστικοί Πράκτορες A.E.

Αυτοκίνητο

Όταν μιλάμε για “ασφάλιση αυτοκινήτου” δεν εννοούμε μόνο το επιβατικό Ι.Χ. ενός ατόμου ή μιας οικογένειας. Εννοούμε όλα τα είδη των οχημάτων από την μοτοσικλέτα μέχρι το ταξί, από το μικρό φορτηγό ενός επαγγελματία μέχρι τον στόλο μιας επιχείρησης και από τα μηχανήματα έργου μιας κατασκευαστικής εταιρείας μέχρι τα τουριστικά πούλμαν.

Η ασφάλιση του αυτοκινήτου δεν περιορίζεται στην υποχρεωτική ασφάλιση της αστικής ευθύνης προς τρίτους που επιβάλει ο νόμος. Κάθε όχημα είναι και ένα περιουσιακό στοιχείο και πρέπει να το προστατεύουμε από τυχόν ζημιά ή ολική καταστροφή του.

Για έναν ιδιώτη το αυτοκίνητο είναι μέρος της καθημερινότητάς του, είναι αναγκαίο για τις μετακινήσεις της οικογένειας. Για έναν επαγγελματία όμως, είναι και εργαλείο για την εργασία του, απαραίτητο για την άσκηση του επαγγέλματός του. Η σωστή του ασφάλιση περιορίζει τις πιθανότητες να πληγεί η επαγγελματική του δραστηριότητα από ένα τυχαίο γεγονός.

Τέλος, ο στόλος οχημάτων κάθε μορφής που διαθέτουν πολλές επιχειρήσεις, είτε για την συλλογή και διανομή προϊόντων είτε για την μετακίνηση προσώπων, είτε για την κατασκευή έργων, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την λειτουργία της επιχείρησης.

Σε κάθε περίπτωση, κριτήριό μας πρέπει να είναι η σωστή ασφάλιση και όχι η φθηνή ασφάλιση. Πολύ περισσότερο σήμερα που μπορούμε να έχουμε πλήρη πακέτα ασφάλισης σε ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Μην Διστάσετε να Επικοινωνήστε με την Eurotrust Ασφαλιστικοί Πράκτορες Α.Ε.!
…και αμέσως…

 • θα καταγράψουμε τις ασφαλιστικές σας ανάγκες
 • θα σας προτείνουμε εναλλακτικά προγράμματα ασφάλισης
 • θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το πρόγραμμα που θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας καλύπτοντας τις πραγματικές σας ανάγκες και πάντοτε σύμφωνα με τις οικονομικές σας δυνατότητες!

Συχνές Ερωτήσεις

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
 • Ποιοι είναι οι παράγοντες που διαμορφώνουν τα ασφάλιστρα που θα πληρώσω;

  Ο υπολογισμός των ασφαλίστρων (τιμολόγηση) γίνεται ελεύθερα από κάθε ασφαλιστική εταιρία με βάση τους παράγοντες κινδύνου που η κάθε εταιρία έχει αξιολογήσει ως κρίσιμους και σημαντικούς για το σκοπό αυτό.

  Ενδεικτικά, συνήθεις παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος του ασφαλιστηρίου συμβολαίου είναι:
  ∙ Η ηλικία του οδηγού
  ∙ Η χρήση του οχήματος (Ε.Ι.Χ., Φορτηγό κ.λπ.)
  ∙ Τα χαρακτηριστικά του οχήματος (κυβικά, ιπποδύναμη, αξία οχήματος, έτος κατασκευής κ.λπ.)
  ∙ Το ιστορικό ζημιών
  ∙ Ο τρόπος πληρωμής των ασφαλίστρων
  ∙ Η γεωγραφική περιφέρεια στην οποία το όχημα συνήθως κυκλοφορεί
  ∙ Το πλαίσιο των προαιρετικών ασφαλιστικών καλύψεων που παρέχονται στον ασφαλισμένο, πέραν της υποχρεωτικής ασφάλισης αυτοκινήτου

 • Πώς μπορώ να αποζημιωθώ από τροχαίο με ανασφάλιστο όχημα;

  Στην περίπτωση που υπαίτιος τροχαίου ατυχήματος είναι οδηγός ανασφάλιστου οχήματος και έχετε την επιπλέον κάλυψη «Υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα» δικαιούστε να αποζημιωθείτε από την ασφαλιστική σας εταιρία, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της κάλυψης αυτής.

  Σε διαφορετική περίπτωση δικαιούστε να ζητήσετε την πλήρη αποκατάσταση της ζημιάς από το Επικουρικό Κεφάλαιο, το οποίο έχει συσταθεί, μεταξύ άλλων, και για την εξυπηρέτηση του σκοπού αυτού.

  Το Επικουρικό Κεφάλαιο έχει το δικαίωμα αφού αποζημιωθείτε να στραφεί ενάντια του ιδιοκτήτη, κατόχου και οδηγού του ανασφάλιστου οχήματος και να αναζητήσει ότι κατέβαλε στον ζημιωθέντα.

 • Τι είναι το Bonus Malus;

  Το Bonus Malus είναι ένα “σύστημα” που τηρούν οι ασφαλιστικές εταιρείες για να επιβραβεύουν τους οδηγούς που δεν κάνουν ζημίες δίνοντας τους εκπτώσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων και αντίστοιχα να επιβαρύνουν τους οδηγούς που κάνουν συχνές ζημίες.

 • Τι είναι ο Φιλικός Διακανονισμός Ζημιών και ποιες ασφαλιστικές εταιρείες συμμετέχουν σ’ αυτόν;

  Είναι το Σύστημα Άμεσης Πληρωμής Ζημιών από Τροχαίο Ατύχημα, με το οποίο προβλέπεται ότι σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος στην Ελλάδα, ο αναίτιος του ατυχήματος οδηγός ή ο κατά 50% συνυπαίτιος, έχει το δικαίωμα να ζητήσει να αποζημιωθεί από την εταιρία του, σε περίπτωση υλικής ζημιάς (μέχρι €6.500) ή/και σωματικής βλάβης (μέχρι €30.000 συνολικά και έως €12.000 ανά άτομο). Προϋπόθεση είναι τα αυτοκίνητα να είναι ασφαλισμένα σε ασφαλιστικές εταιρίες που συμμετέχουν στο Σύστημα Άμεσης Πληρωμής.
  Οι ασφαλιστικές εταιρείες που συμμετέχουν στο σύστημα του Φιλικού Διακανονισμού ζημιών είναι οι παρακάτω:
  ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ Ε.Ε.Α.Ζ. ΑΕ
  ΔΥΝΑΜΙΣ Α.Ε.Γ.Α.
  ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ Α.Α.Α.Ε.
  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α.
  ALLIANZ ΕΛΛΑΣ Α.Α.Ε.
  INTERLIFE SA Α.Α.Ε.Γ.Α.
  GENERALI HELLAS A.A.E.
  ΝP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΝΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΕΑΕ
  INTERASCO Α.Ε.Γ.Α.
  PRIME INSURANCE LTD
  EURO INSURANCES DAC
  AIG EUROPE S.A.
  Hellas Direct INSURANCE LTD
  CITY INSURANCE SA (ΜΕΧΡΙ 17/9/2021)
  QIC EUROPE LTD
  EUROINS.AD INSURANCE COMPANY
  Η ΕΘΝΙΚΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α.
  GENERALI HELLAS I AAE (ΠΡΩΗΝ ΑΧΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΕ)
  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΙΣ Α.Ε.Ε.Γ.Α.- ΜΙΝΕΤTΑ
  ΟΡΙΖΩΝ Α.Ε.Γ.Α.
  GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ A.E.A.E.
  ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Α.Ε.Γ.Α.
  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α.
  ΕΥΡΩΠΗ Α.Ε.Γ.Α.
  EUROLIFE FFH ΑΕΓΑ
  ERGO ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.
  PERSONAL INSURANCE Α.Ε.Γ.Α.
  ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝ.Π.Ε.