Εικόνα Αγοράς Νέα Επενδυτή

EUROTRUST
Ασφαλιστικοί Πράκτορες A.E.

Κατοικία

Η ασφάλιση μιας κατοικίας ακούγεται απλή υπόθεση αλλά θέλει ιδιαίτερη ενημέρωση και προσοχή. Καταρχήν, όταν αναφερόμαστε σε “κατοικία” εννοούμε κάθε ακίνητο που δεν χρησιμοποιείται για επαγγελματική δραστηριότητα, είτε είναι κύρια κατοικία, είτε δευτερεύουσα, είτε εξοχική, είτε ιδιοκατοικούμε σε αυτήν, είτε την ενοικιάζουμε, είτε είναι κενή, είτε την έχει προσημειώσει κάποια τράπεζα, είτε είναι μονοκατοικία, είτε είναι διαμέρισμα, είτε αφορά στους κοινόχρηστους χώρους κ.λπ.

Η ασφάλιση της κατοικίας δεν είναι μόνο έναντι των κινδύνων πυρκαγιάς ή σεισμού, όπως πολλοί νομίζουν. Τα σύγχρονα ασφαλιστήρια καλύπτουν και μια σειρά άλλων κινδύνων που αφορούν στο ακίνητο, στο περιεχόμενο, στον περιβάλλοντα χώρο, στα άτομα της οικογένειας, στην αστική ευθύνη προς τρίτους, ακόμα και στην τεχνική βοήθεια που απαιτείται για επισκευές.

Η σωστή ασφάλιση μιας κατοικίας δεν έχει σχέση μόνο με το είδος της κατοικίας αλλά και με το αν υπάρχουν συνιδιοκτησίες, αν υπάρχουν συμβατικές υποχρεώσεις προς τρίτους κ.λπ. Συνεπώς, αν καταγραφούν σωστά τα δεδομένα, μπορεί να σχεδιασθεί ένα σωστό ασφαλιστήριο που θα προστατεύει τα περιουσιακά στοιχεία, αλλά και όλη την οικογένεια από απρόσμενες περιπέτειες με άγνωστες και συνήθως καταστρεπτικές επιπτώσεις.

Μην Διστάσετε να Επικοινωνήστε με την Eurotrust Ασφαλιστικοί Πράκτορες Α.Ε.!
…και αμέσως…

 • θα καταγράψουμε τις ασφαλιστικές σας ανάγκες
 • θα σας προτείνουμε εναλλακτικά προγράμματα ασφάλισης
 • θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το πρόγραμμα που θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας καλύπτοντας τις πραγματικές σας ανάγκες και πάντοτε σύμφωνα με τις οικονομικές σας δυνατότητες!

Συχνές Ερωτήσεις

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
 • Έχω λάβει δάνειο από τράπεζα, είμαι υποχρεωμένος/η να ασφαλίσω την κατοικία μου στην τράπεζα;

  Σύμφωνα με την εγκύκλιο 462/14-05-2013 της ΤτΕ, όταν δανειολήπτης προσκομίσει ασφαλιστήριο συμβόλαιο ασφαλιστικής εταιρείας που έχει επιλέξει ο ίδιος και το οποίο βέβαια πληροί τις καλύψεις της δανειακής σύμβασης που επιθυμεί η τράπεζα, αυτό πρέπει να γίνεται δεκτό από αυτήν χωρίς καμία καθυστέρηση.

 • Υπό ποιες προϋποθέσεις καλύπτεται ο σεισμός;

  O σεισμός καλύπτεται εφόσον η οικοδομή είναι αντισεισμικής κατασκευής μετά το 1960 και δεν έχει υποστεί ζημιές από προηγούμενο σεισμό.

 • Τι σημαίνει περιεχόμενο σε μια κατοικία; Αφορά μόνο στα έπιπλα;

  Το σύνολο της οικοσκευής, δηλαδή των κινητών οικιακών και προσωπικών ειδών που ανήκουν στον ασφαλισμένο ή σε οποιοδήποτε μέλος της οικογένειάς του που διαμένει μόνιμα μαζί του και βρίσκεται στην κατοικία.

 • Τι να προσέξεις στην ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας;

  • Δώσε σωστή περιγραφή του ακινήτου σου. Η περιγραφή πρέπει να είναι λεπτομερής και όμοια με αυτή της άδειας.
  • Πρόσεξε την ασφαλιζόμενη αξία. Πρέπει να αναγράφεται σωστά η αξία ανακατασκευής, για να αποφύγεις το φαινόμενο της υπασφάλισης.
  • Επίλεξε αξιόπιστη και φερέγγυα ασφαλιστική επιχείρηση.
  • Φρόντισε το ασφαλιστήριο να ικανοποιεί τις απαιτούμενες καλύψεις που καθορίζονται από τη δανειακή σύμβαση. Με απλά λόγια, οι απαιτούμενες αυτές καλύψεις καθορίζονται από την τράπεζα.