Εικόνα Αγοράς Νέα Επενδυτή

EUROTRUST
Ασφαλιστικοί Πράκτορες A.E.

Σκάφος Αναψυχής

Η ασφάλιση ενός σκάφους αναψυχής για την αστική ευθύνη προς τρίτους και για τον κίνδυνο της θαλάσσιας ρύπανσης αποτελεί υποχρέωση κάθε ιδιοκτήτη με βάση το νόμο. Όμως, ένα σκάφος αναψυχής όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι, αποτελεί ένα αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο και μπορούμε να το ασφαλίσουμε έναντι πολλών κινδύνων, όπως φωτιά, ολική κλοπή, κλοπή εξαρτημάτων, σύγκρουση, πρόσκρουση, ακόμα και κλοπή από τον χώρο φύλαξης τους χειμερινούς μήνες. Μπορούμε ακόμα να ασφαλίσουμε και τυχόν ατυχήματα των επιβαινόντων.

Στην υποχρεωτική ασφάλιση εμπίπτουν όλα τα σκάφη αναψυχής, με μήκος άνω των 7 μέτρων, όλα τα ταχύπλοα, όπως ο ίδιος ο νόμος τα καθορίζει, καθώς επίσης τα θαλάσσια μοτοποδήλατα, τα Water Jet και τα Hover Craft. Πέραν των “σκαφών αναψυχής” όμως, μια μεγάλη κατηγορία στην Ελλάδα αποτελούν τα επαγγελματικά σκάφη, δηλαδή όλα εκείνα τα σκάφη που δεν εκτελούν κανονικά δρομολόγια, αλλά χρησιμοποιούνται για θαλάσσιες βόλτες στα νησιά και στις παραλίες ή ενοικιάζονται, με ή χωρίς πλήρωμα, σε τουρίστες, Έλληνες και ξένους.

Δυστυχώς, αν συμβεί ατύχημα με θαλάσσιο σκάφος αναψυχής ή επαγγελματικό, συνήθως τα αποτελέσματα είναι πολύ σοβαρά και μπορούν να μετατρέψουν μια στιγμή διασκέδασης σε καταστροφικό γεγονός με ανυπολόγιστες επιπτώσεις. Για τον λόγο αυτό, πέραν της προσοχής που πρέπει να επιδεικνύουμε, πρέπει το σκάφος να είναι σωστά ασφαλισμένο.

Μην Διστάσετε να Επικοινωνήστε με την Eurotrust Ασφαλιστικοί Πράκτορες Α.Ε.!
…και αμέσως…

 • θα καταγράψουμε τις ασφαλιστικές σας ανάγκες
 • θα σας προτείνουμε εναλλακτικά προγράμματα ασφάλισης
 • θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το πρόγραμμα που θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας καλύπτοντας τις πραγματικές σας ανάγκες και πάντοτε σύμφωνα με τις οικονομικές σας δυνατότητες!

Συχνές Ερωτήσεις

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
 • Τι καλύπτει η υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης σκάφους;

  Η ασφάλιση της αστικής ευθύνης σας προστατεύει από τυχόν οικονομικές απώλειες που μπορεί να υποστείτε, εάν κληθείτε να αποζημιώσετε τρίτους για περιπτώσεις όπως: τραυματισμός ή θάνατος τρίτου, υλικές ζημιές άλλων σκαφών ή λιμένων.

 • Από ποιους παράγοντες διαμορφώνονται τα ασφάλιστρα στα σκάφη;

  Συνήθως τα ασφάλιστρα στα σκάφη καθορίζονται από παράγοντες όπως είναι το μήκος του σκάφους, η ιπποδύναμη του κινητήρα, η ηλικία του σκάφους, το υλικό κατασκευής του, η εμπειρία του χειριστή και άλλα.

 • Τι καλύπτει η μικτή ασφάλιση σκάφους;

  Η μικτή ασφάλιση σκάφους αφορά ζημιές που μπορεί να υποστεί το ίδιο το σκάφος σας από πυρκαγιά, κλοπή, ζημιές από σύγκρουση ή πρόσκρουση και κινδύνους θαλάσσης.

 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω το σκάφος μου για θαλάσσια σπορ;

  Η βασική ασφάλιση Αστικής Ευθύνης δεν καλύπτει την έλξη θαλασσίων μέσων αναψυχής (σκι, θαλάσσιο αλεξίπτωτο, θαλάσσια «μπανάνα», «δακτυλίδι» skitubes).

  Σε περίπτωση που το σκάφος σου συμμετέχει σε ανάλογες δραστηριότητες, θα πρέπει να μας ενημερώσεις τηλεφωνικά και εμείς θα φροντίσουμε για την προσθήκη της κάλυψης.

  Ενημερωτικά, αυτού του είδους η κάλυψη παρέχεται μετά από έγκριση της ασφαλιστικής εταιρείας και ενδεχομένως να επιφέρει επιβάρυνση στα ασφάλιστρά σου.